teknolojiuzmani
FD Üye
Yağlı Kapya Biber Turşusu (Kahvaltıda Yemeğin Yanında Nefis) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 kilo kapya biber
- 1 su bardağı zeytin yağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı üzüm sirkesi
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1.5 baş sarımsak
- 1 demet maydanoz
Yağlı Kapya Biber Turşusu (Kahvaltıda Yemeğin Yanında Nefis) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberleri güzelce yıkadıktan sonra biberlerin başlarını çıkaralım.
- Arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayabilirsiniz ben birazını iri birazını küçük doğradım.
- Geniş bir tencereye hepsini alalım sarımsakları temizleyip 2 ye bölelim.
- Yağları suyu sirkeyi tuzu ve şekeri sarımsağı maydanoz hariç hepsini biberin üzerine ilave edip ocağa alalım.
- Kaynamaya başlayınca karıştırarak 10 dakika kadar orta ateşte pişirelim.
- Maydanozu ilave edip ocağı kısalım ve soğumadan hemen kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatalım.
- Kapattığımız kavanozları ters çevirip üzerini bir bezle örtelim soğuyana kadar açmayalım.
- Yağlı turşunuzu afiyetle tüketebilirsiniz afiyet olsun.