Yağlı Patlıcan Kapya Biber Turşusu Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg kapya biber
- 2 kğ patlıcan
- 1 baş sarımsak
- 1 tutam maydanoz (İsteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı su
- ️1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı kaya tuzu
- 1 çay bardağı toz şeker
Yağlı Patlıcan Kapya Biber Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yağlı patlıcan???? kapya turşusu???? kış hazırlıkları başlasın her sene yaparım beğenilen ve tercihlerimiz ortasında.
- Öncelikle biberleri temizleyip doğrayalım.
- Patlıcanları da alaca soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda yarım saat bekletelim, sonra suyunu sıkarak içinden alın.
- Bir yandan da bir tencereye su, sirke, tuz, yağ, şekeri atıp kaynatalım.
- Daha sonra kaynayan suya patlıcan ve biberleri atalım.5 dk. kaynayınca sarımsak ve maydanozları ek edin ve karıştırıp, kavanozlara sıcak sıcak doldurun.
- Ağzı sıkıca kapatılır, aksi çevrilir.Şimdiden, yapacaklara afiyet olsun????????????.