Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yağlı Peynirli Ekmek

Yağlı Peynirli Ekmek
0
133

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Yağlı Peynirli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 silme tatlı kaşığı kuru maya
İç gereci için;
  • 100 gram beyaz peynir
  • 150 gram rendelenmiş kaşar peynir (Yada 150 gram geniş lavaş peyniri)
İçine sürmek için;
  • Tereyağı yada margarin

Yağlı Peynirli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Derin bir kaba suyu ve maya, toz şeker, tuz ekleyip, maya eriyene kadar çırpalım. Akabinde unu ekleyip, yumuşak hafif ele yapışan pürüzsüz bir hamur elde edelim.
  2. Ardından üzerine nemli bezle örtüp, 45 dk dinlendirelim. Akabinde peynirleri bir kapta düzgünce karıştırıp, akabinde hafif unladığımız tezgaha alıp, biriki tıp yoğurup, eşit modüle bölelim.
  3. Her biz beze portakaldan biraz büyük olsun benin toplam 9 beze oldu arkadaşlar undan una fark var malum çok hafif un serip, bezemizi güzelce açalım.
  4. Bütün bezelere tek tek yapalım ince uzun açtığımız bezelere her yerine eşit halde tereyağı sürüp, akabinde ince uzunlamasına iç harç bırakıp, rulo halinde sarıp, bir uçtan içe gerçek kıvırana gül biçim verip, çok bastırmadan hafif hafif oklava ile açalım.
  5. Ardından yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diyelim 250 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Yağlı Peynirli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Nefis Peynirli Gözleme Tanımı İçin Gereçler 6 su bardağı un1 tatlı kaşığı kuru maya1.5 tatlı kaşığı tuz2 su bardağı ılık su İç harcı için; Peynir1 orta uzunluk kuru soğan (İsterseniz kullanmayabilirsiniz de) Üzeri için; Tereyağı yahut sıvı yağ Nefis Peynirli Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Kıymalı Küçük Pide Tanımı İçin Malzemeler 4 su bardağı un1 paket maya2 silme kaşığı silme tuz1 tatlı kaşığı toz şeker2 su bardağı ılık su Kıymalı iç harç için; 500 gram kıyma1 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet yeşil biber1 adet kırmızı biber1 adet kuru soğan1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Zeytinli Peynirli Sağlıklı Ekmek (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Gereçler Hamur İçin 1 su bardağı ılık su (Parmağınızı yakmayacak kadar)2.5 su bardağı çavdar unu (Kullandığınız una nazaran değişecektir her tanımda bu türlü bu aslında biliyorsunuz artık)1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kekik1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Ekmek Tanımı İçin Materyaller 1 buçuk su bardağı su  (250 ml olacak)4 bardak un (250 ml)1 tane küp şeker1 tatlı kaşığı tuzYarım paket yaş maya Ekmek Tanımı Yapılışı Su ,maya, şeker ve tuz düzgünce karıştırılır . Akabinde un bardak bardak tek tek ekleyerek yavaş yavaş ekleyin ve yoğuralım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Sarımsaklı Ekmek Mozarella Peynirli (Videolu) Tanımı İçin Gereçler Hamur Materyalleri 200 gram un. (2 su bardağından 2 parmak eksik)1 yumurta.20 g şeker (2 yemek kaşığı)4g kuru maya (1 tatlı kaşığı)3 g tuz (1 çay kaşığı )80 ml ılık süt (1/2 (yarım) su bardağından 1 parmak eksik)30 g oda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt