Yağlı Peynirli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo un
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 silme tatlı kaşığı kuru maya
- 100 gram beyaz peynir
- 150 gram rendelenmiş kaşar peynir (Yada 150 gram geniş lavaş peyniri)
- Tereyağı yada margarin
Yağlı Peynirli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaba suyu ve maya, toz şeker, tuz ekleyip, maya eriyene kadar çırpalım. Akabinde unu ekleyip, yumuşak hafif ele yapışan pürüzsüz bir hamur elde edelim.
- Ardından üzerine nemli bezle örtüp, 45 dk dinlendirelim. Akabinde peynirleri bir kapta düzgünce karıştırıp, akabinde hafif unladığımız tezgaha alıp, biriki tıp yoğurup, eşit modüle bölelim.
- Her biz beze portakaldan biraz büyük olsun benin toplam 9 beze oldu arkadaşlar undan una fark var malum çok hafif un serip, bezemizi güzelce açalım.
- Bütün bezelere tek tek yapalım ince uzun açtığımız bezelere her yerine eşit halde tereyağı sürüp, akabinde ince uzunlamasına iç harç bırakıp, rulo halinde sarıp, bir uçtan içe gerçek kıvırana gül biçim verip, çok bastırmadan hafif hafif oklava ile açalım.
- Ardından yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diyelim 250 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.