Yağlı Sirkeli Kapya Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 kilo kırmızı ve yeşil kapya biber
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- Yarım demet maydanoz
- 7 diş sarımsak
- Tuz
Yağlı Sirkeli Kapya Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberlerimizi yıkayıp içindeki çekirdekleri çıkaralım ve uzunlamasına keselim.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ ve sirkeyi alıp kaynatalım.
- Biberleri ekleyip ara ara karıştıralım.
- Diriliğini kaybedip hafif kızarmaya başlayınca ocaktan alalım ve doğradığımız sarımsak maydanoz ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- İyice soğuduktan sonra kavanoza alıp buzdolabında muhafaza edip tüketelim.