Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yağlı Turşu

Yağlı Turşu
0
82

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Yağlı Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yahut 1,5 kilo kadar biber
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sirke
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 baş sarımsak
  • Kereviz yaprakları

Yağlı Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Biberleri ister doğrayın isterseniz de bütün olarak yapabilirsiniz. Çeşitli biberlerle de yapabilirsiniz.
  2. Su, sıvı yağ, sirke ve kaya tuzu bir tencereye konularak kaynamaya bırakılır.
  3. Kaynayan suya yıkayıp doğranan biberler atılarak rengi dönene kadar pişirilir. (biberler çok ölmesin!!!).
  4. İstenilen kıvama gelen biberler süzülerek tencereden alınır.
  5. Süzülen biberlere sarımsak ve kereviz yaprakları ek edilerek kavanozlara sıkıca yerleştirilir.
  6. Kavanozlara tencerede kalan su karışımı dökülür ve kapaklar kapatılır.
Not: tencere tabanındaki tuza dikkat edin. Tabana çöken kaya tuzları turşunuzu fazla tuzlu yapabilir. Bu yüzden suyu dikkatli kullanın.

Ertesi gün çabucak tüketebilirsiniz ????.

O vakit yapıp tükentenlere şimdiden afiyet olsun ????.

@secilinn_mutfagi.

Yağlı Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Sonraki Güne Hazır Olan Turşu Tanımı (Yağlı Turşu) İçin Gereçler 1 kg turşuluk biber1 baş sarımsak1 su bardağı sirke1 su bardağı sıvı yağ1 dolu yemek kaşığı turşuluk kalın tuz2 su bardağı tatlı su Sonraki Güne Hazır Olan Turşu Tanımı (Yağlı Turşu) Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Yağlı Biber Turşusu (Bugün Yap Yarın Ye) Görüntülü Tanımı İçin Gereçler 1.5 kg acı ya da tatlı kıl biber1.5 su bardağı su1.5 su bardağı üzüm sirkesi1 su bardağı sıvı yağ1.5 yemek kaşığı tepeleme kaya tuzu3 çay kaşığı toz şeker1.5 baş sarımsak1 demet maydanoz3 adet 1kg kavanoz Yağlı Biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Çabuk Turşu Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tanımı İçin Gereçler Yarım kilo kadar kıl biber1 çorba kaşığı turşuluk tuz1 büyük çay bardağı sıvı yağ1 büyük çay bardağı sirke (Ben üzüm kulandım elma da olur)3.5 su bardağı suYarım baş sarımsakBiraz maydanoz Çabuk Turşu Yağlı Sirkeli Biber Turşusu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Yağlı Biber Turşusu (Bekletmeyen Turşu) Tanımı İçin Materyaller 1.5 kg tatlı kıl biber1 bardak sirke1 bardak sıvı yağ1.5 yemek kaşığı kaya tuzu750 ml kaynar su1 baş sarımsak3 adet orta uzunluk konserve kavanozu Yağlı Biber Turşusu (Bekletmeyen Turşu) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Kırmızı Domates Turşusu (Ağız Sulandıran Lezzet) Tanımı İçin Gereçler 3 kilo domates1 demet nane1 baş sarımsak300 gram sivri biber1 çay bardağı sirke1,5 yemek kaşığı limon tuzu2,5 yemek kaşığı kaya tuzu1 çay kaşığı turşu tozu Kırmızı Domates Turşusu (Ağız Sulandıran Lezzet) Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt