Yağlı Turşu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yahut 1,5 kilo kadar biber
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı sirke
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 baş sarımsak
- Kereviz yaprakları
Yağlı Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberleri ister doğrayın isterseniz de bütün olarak yapabilirsiniz. Çeşitli biberlerle de yapabilirsiniz.
- Su, sıvı yağ, sirke ve kaya tuzu bir tencereye konularak kaynamaya bırakılır.
- Kaynayan suya yıkayıp doğranan biberler atılarak rengi dönene kadar pişirilir. (biberler çok ölmesin!!!).
- İstenilen kıvama gelen biberler süzülerek tencereden alınır.
- Süzülen biberlere sarımsak ve kereviz yaprakları ek edilerek kavanozlara sıkıca yerleştirilir.
- Kavanozlara tencerede kalan su karışımı dökülür ve kapaklar kapatılır.
Ertesi gün çabucak tüketebilirsiniz ????.
O vakit yapıp tükentenlere şimdiden afiyet olsun ????.
@secilinn_mutfagi.
Yağlı Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı