
Yağlı Yağlı Yağlama Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için ;
- 20 yemek kaşığı un
- 2 çay kaşığı tuz
- Su
- 350 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 2 yeşil biber
- Karabiber
- Tuz
- Pulbiber
- Kimyon
- Yağ
- Yarım yemek kaşığı salça
Yağlı Yağlı Yağlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu yaparak başlayalım.
- Unu ve tuzu uygun bir kaba alalım.
- Yavaş yavaş suyumuzu ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Bir kenara bırakıp iç harcını yapana kadar dinlendirelim.
- İç harcı için; kıymamızı uygun bir kabımıza alalım 2 kaşık yağ ve salça ile rengi dönene kadar kavuralım.
- Üzerine bir çay bardağı yağımızı ilave edelim.
- Doğradığımız soğan ve biberi ilave edelim.
- 10 dakika pişirip tuz ve baharatları ilave edelim.
- Yaptığım hamurdan mandalina büyüklüğünde 8 beze çıkardım ben, isteğe göre büyüklüğünü kendiniz yaralayabilirsiniz.
- Tek tek açıp uygun bir tava da yağsız orta gözde orta ateşte altlı üstlü pişiriyoruz.
- Hepsi piştikten sonra bir bazlama bir iç harcı şeklinde kat kat döşüyoruz.

Yağlı Yağlı Yağlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı