bilgisayarci
FD Üye
Yağsız Patlayan Baharatlı Mısır Tanımı İçin Malzemeler
- 1 ölçü kabı mısır
- 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tatlı toz biber
- Sarımsak tozu
- Karabiber
- Tuz
- (acı seviyorsanız acı toz biber de ekleyebilirsiniz)
Yağsız Patlayan Baharatlı Mısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ölçü kabıyla mısır makineye yada ocak üstü patlatma tavasına alınır.
- Mısırların hepsi patladıktan sonra genişçe bir kaba alınır.
- Üzerine kaşık ile sıvı yağ gezdirilir ve karıştırılır. Baharatlar, damak zevkinize nazaran, bir kâsede karıştırılır ve tuzu da eklenir.
- Daha sonra azar azar mısırların üzerine serpilir ve güzelce harmanlanır. Hepsi bu kadar.
Yağsız Patlayan Baharatlı Mısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı