Yağsız Yumurtalı Ekmek Tanımı İçin Materyaller
- 1 yumurta
- 2-3 dilim bayat ekmek
- Tuz
- (büyüklüğüne nazaran 2-3 dilim ekmek,
- 1 yumurtaya bulanabiliyor.)
Yağsız Yumurtalı Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yanmaz tava, orta ateşte ısınmaya bırakılır. (yağ konmuyor).
- Derin ve geniş bir kapta (yemek tabağı olabilir. ) istenilen ölçüde yumurta güzelce çırpılır.
- Damak zevkine nazaran tuzu eklenir. Karıştırılır.
- Ekmeklerin her tarafı yumurtaya bulanır.
- Düzgünce ısınan tavaya konulur. Gerili önlü pişirilir.
- Ekmekler tavaya yapışacak üzere olursa, büsbütün pişmesi beklenir.
- Bu halde tavadan resen ayrılır.
- Tavanın gereğince ısıtılmış olması yapışmanın önüne geçecektir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.