Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yahni Yemeği (Koyun Etinden Düdüklü Tencerede Lokum Gibi Yumuşacık)

Yahni Yemeği (Koyun Etinden Düdüklü Tencerede Lokum Gibi Yumuşacık)
0
38

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
yahni-yemegi-koyun-etinden-duduklu-tencerede-lokum-gibi-yumusacik-1.jpg

Yahni Yemeği (Koyun Etinden Düdüklü Tencerede Lokum Üzere Yumuşacık) Tanımı İçin Gereçler

• 1,5 kg kemikli koyun eti
  • 2 baş soğan
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Gereğince tuz
  • Azıcık zeytin yağı (Salçayı kavurmak için)
  • Gereğince sıcak su

Yahni Yemeği (Koyun Etinden Düdüklü Tencerede Lokum Üzere Yumuşacık) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Düdüklü tencereye doğranmış koyun eti ve 2 baş doğranmış soğanları katıp kavuralım mühürlenmiş olur.
  2. Etin suyu çekince farklı bir kapta az zeytin yağıyla 2 yemek kaşığı salçayı kavurup düdüklü tencereye ek edelim.
  3. Gereğince sıcak su, tuz, kekik katıp karıştırıp düdüklü tencerenin kapağını kapatalım. Ocağı evvel orta harlı sonra kısıkta 45 dakika pişirelim.
  4. Düdüklü tencere herkesin farklı pişirebilir benimki 45 dakika da pişirdi. Pişirmek isteyenlere tavsiye ederim düdüklüde pişirmek hem vakitten tasarruf hem yumuşak pişirir hem ocaktan tasarruf bir o kadarda lezzetli. Afiyet olsun????????
Not  Salçayı ayrıyeten kavurmamın sebebi salça kokusunun olmaması için daha lezzetli olması içindir.

Similar threads

Saç Kavurma, Düdüklü Kullanmadan Lokum Üzere Yumuşacık Saç Kavurma Tanımı İçin Materyaller 300 gram dana kuşbaşı et (küçük doğranmış)2 adet büyük soğan2 adet yeşil biber (ben buzluktan kullandım)1 adet kapya biber(ben buzluktan kullandım)2 adet domates (ben konserve domatesten 4 çorba kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Düdüklü De Lokum Gibi Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler *1, 5 su bardağı nohut ( Akşamdan suda bekletilecek) *3 yemek kaşığı sıvı yağ *300 gr dana kuşbaşı *1 adet soğan *1 yeşil sivri biber *1 yemek kaşığı domates salçası *Yarım yemek kaşığı biber salçası *Tuz *Pul biber *(İsteğe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Çok hızlı bir şekilde pişirebileceğiniz ve pişirdiğiniz yemeğin yumuşacık lokum gibi olmasını sağlayan düdüklü tencereler Mutfakta zamandan tasarruf sağlamak isteyenlerin sıklıkla kullandığı araç gereçlerin başında yer almaktadır. Düdüklü tencere de koyduğunuzu her yemeğin pişirme süreleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
121
Tencerede Lokum Üzere Kavanoz Kebabı Tanımı İçin Gereçler 250 gram dana kuşbaşı3 orta uzunluk patates2 diş sarımsak1 adet soğanYarım çorba kaşığı domates salçasıYarım çorba kaşığı biber salçası2 çorba kaşığı yağ1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı pulKarabiberKimyonTuz Tencerede Lokum Üzere Kavanoz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Lokum Gibi Dana Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler *Dana eti ve yağı*(4 kişi için 300) *2 su bardağı kuru fasulye(Dermason) *1 adet büyük boy soğan *1 adet yeşil biber (kapya kullandım) *1 adet kırmızı biber (kapya kullandım) *Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ *2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,558Kullanıcılar
vedat09mSon üye
Üst Alt