Yahni Yemeği (Koyun Etinden Düdüklü Tencerede Lokum Üzere Yumuşacık) Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 kg kemikli koyun eti
- 2 baş soğan
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı salça
- Gereğince tuz
- Azıcık zeytin yağı (Salçayı kavurmak için)
- Gereğince sıcak su
Yahni Yemeği (Koyun Etinden Düdüklü Tencerede Lokum Üzere Yumuşacık) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Düdüklü tencereye doğranmış koyun eti ve 2 baş doğranmış soğanları katıp kavuralım mühürlenmiş olur.
- Etin suyu çekince farklı bir kapta az zeytin yağıyla 2 yemek kaşığı salçayı kavurup düdüklü tencereye ek edelim.
- Gereğince sıcak su, tuz, kekik katıp karıştırıp düdüklü tencerenin kapağını kapatalım. Ocağı evvel orta harlı sonra kısıkta 45 dakika pişirelim.
- Düdüklü tencere herkesin farklı pişirebilir benimki 45 dakika da pişirdi. Pişirmek isteyenlere tavsiye ederim düdüklüde pişirmek hem vakitten tasarruf hem yumuşak pişirir hem ocaktan tasarruf bir o kadarda lezzetli. Afiyet olsun????????