Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yakıt kullanmadan elektrik üreten makina

Yakıt kullanmadan elektrik üreten makina
0
109

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Konya'da çalışmalarını sürdüren bir mucit, 17 takvim bir çalışmanın peşinde, manyetik alanın hareket enerjisini rüzgar enerjisine çevirerek elektrik üreten bir alet yaptı

Başarı Sanayisi'ndeki bir dükkanda alet ile ilgili çalışmalarını sürdüren Mucit Sinan Özsoy (35), AA muhabirine yaptığı açıklamada, elektrik ustası olarak çalıştığı Zonguldak'ta 17 sene önce kendisinde manyetik alanın hareket enerjisinden elektrik üretme fikri oluştuğunu söyledi

Bu fikrin hayata geçirilebileceğini belli olmak için uzun zaman gecegündüz çalıştığını ifade eden Özsoy, ''Zaman içinde makinenin düzeneklerini bir araya getirerek test ve denemeler yaptım Makinenin yapımında tasarımcı Murat Acer öncelikle edinmek üzere birçok uzmandan teknik anlamda takviye aldım Sonunda 1,5 kilovat saat elektrik üreten prototip bir makine yaptım'' dedi

MAKİNE, İÇİNDEKİ 400'E YAKIN MIKNATIS İLE ÇALIŞIYOR

Özsoy, makinenin hiçbir yakıt kullanmadan, manyetik alanın hareket enerjisini rüzgar enerjisine çevirerek elektrik üretme sistemiyle çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:

''Prototip amaçlı ürettiğimiz, eni ve boyu 120'şer santimetre olan makinenin içinde küçük ebatlarda 400'e yakın mıknatıs var Bu mıknatısların, zıt kutuplarının bir araya gelmesiyle oluşan hareket, pervaneye aktarılıyor Pervanenin dönmesiyle oluşan rüzgar enerjisi de sonra dinamo vasıtasıyla elektrik enerjisine çevriliyor Bu prototip makine saatte, 1,5 kilovat elektrik üretiyor, bu da yaklaşık 10 adet ampulü çalıştırıyor Fakat bu makinede küçük şansın dönmesi yapılarak, 10 kilovat yani 3 dairenin ısınma dahil tüm elektrik ihtiyacını karşılayacak kadar elektrik üretmesi sağlanabilir Makinenin ebatları daha da büyütülürse bir sitenin, bir mahallenin veya bir şehrin ihtiyacını karşılayacak dek elektrik üretilebileceğini düşünüyorum''

Makinelerinin ayrı büyüklüklerdeki versiyonlarıyla 1 kilovat saatten 2 megavat saate değin elektrik üretebileceğini ileri süren Özsoy, bu makinelerin bir araya getirilmesiyle Türkiye'nin ihtiyacı dek elektrik üretebileceğini de bildirdi

Özsoy, hiç yakıt kullanmadan çalışan bu makinenin çalışma sistemi açısından benzerinin bulunmadığını ileri sürerek, şöyle devam etti:

''Daha önce bambaşka sistemlerle çalışan buna aynı icatlar yapılmıştı ama hayata geçirilemedi Bizim makinemiz alıştırma sistemi olarak benzersiz Patentini alabilmek için Türk Berat Enstitüsü'ne başvurdum Rüzgar enerjisinden elde edilen sistemler var Bizim sistemimiz bunlardan hem daha az maliyetli ayrıca de daha ufak mekanlarda kurulabiliyor Bize destek vermeleri için devlet büyüklerimize yazı gönderdik''

Prototip makinenin kendisine 15 bin liraya mülk olduğunu fakat hızlı üretime geçilmesi halinde maliyetin fazla daha aşağıya düşeceğini ifade eden Özsoy, süratli üretime geçilmesi halinde 10 bin liraya 3 dairenin, ısınma dahil tüm elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede bir alet üretilebileceğini bildirdi
*

858,506Konular
983,079Mesajlar
33,114Kullanıcılar
moleqySon üye
Üst Alt