Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yalancı Açma

Yalancı Açma

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
yalanci-acma.jpg

Yalancı Açma Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gram eritilmiş margarin yada tereyağ
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 buçuk tatlı kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta akı içine sarısı üstüne
  • Aldığı kadar un️
Sonradan yağlamak için;
  • 3 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yalancı Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Süt ,maya ve toz şeker kaba alınır ve 2dk kadar maya etkinleştirilir.
  2. Akabinde yumurta akı ,erimiş yağ, sıvı yağ koyularak tekrar karıştırılır.
  3. Son olarak un azar azar ek edilir.
  4. Ele fazla yapışmayan bir hamur olacak.
  5. Yaklaşık 40dk kadar mayalanmaya bırakılım.
  6. Mayalan hamur 10 bezeye bölünür bezelerin her biri birinci olarak sıvı yağ ile açılır.
  7. Sonra elimizle açılan hamura tereyağ sürülür ve sarılır.
  8. Sarıldıktan sonra çevirerek hamur bükülür ve üçü birleştirilerek tepsiye alınır.
  9. Son olarak tepsidede 10dk kadar mayalandırılır.
  10. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek alt üst ayarda yaklaşık 20dk 180 derecede pişirilir. .
Yalancı Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,323Kullanıcılar
furkan.xSon üye
Üst Alt