
Yalancı Antep Fıstığı (Bezelyeden) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo bezelye
- 250 gram toz antep fıstığı
- 250 gram toz ceviz
Yalancı Antep Fıstığı (Bezelyeden) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce bezelyelerimizi yıkayıp süzgeçte süzülmeye bırakalım.
- Süzüldükten sonra bezelyelerimizi bir borcama alarak 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar kurutalım fırında bezelyelerimizi.
- Fırından çıkarttıktan sonra soğumaya bırakalım bu arada her fırının performansı farklıdır.
- Soğuduktan sonra bir rondodan bezelyelerimizi geçirelim geçirdiğimiz bezelyeleri ilk seferinde hemen toz gibi olmaz kuruduça daha güzel rondoda çekilecektir bu işlemi 2 gün kadar daha tekrarlıyalım.
- Bu arada toz haline gelene kadar bu işlemi yapalım.
- Daha sonra toz haline geldiği zaman 250 gram toz antep fıstığıyla ve rondoda çekilmiş 250 gram cevizimizle karıştıralım. Afiyet olsun.