Yalancı Boşnak Mantısı (Milföyden) Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket 10lu milföy hamuru
- 150 gram dana kiyma
- 1 küçük uzunluk kuru soğan
- Tuz karabiber
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Pulbiber kuru nane
Yalancı Boşnak Mantısı (Milföyden) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle soğanları minik minik doğrayalım ,kıymayla birlikte biraz kavurup içine tuzunu karabiberini atıp hazırlayalım.
- Milföy hamurlarını evvel 2 ye bölelim daha sonra 4 e bölerek bir büyük uzunluk hamurdan küçük modül hamur elde edelim.
- Her küçük hamurun içine bir tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyalım bohça halinde kapatıp yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
- Her birini bu biçimde yaptıktan sonra 180 derecede 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan milföylerin üzerine rendelenmiş sarımsak, tuz ve yoğurdu çırpıp gezdirelim.
- Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı eritip gezdirelim ve isteğe nazaran pulbiber nane serpelim.