Yalancı Boşnak Mantısı Tanımı İçin Gereçler
Mantısı için;
- 5 adet milföy
- 250 gram kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kadar ezilmiş sarımsak (1 diş kadar)
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber (ben tercihen 1 çay kaşığı domates salçası ve 1 çay kaşığı biber salçası da ekledim)
Yalancı Boşnak Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Milföylerimizin buzları çözüldükten sonra görseldeki üzere dilimliyoruz.
- Yoğurma kabının içerisine doğradığımız soğanları ve kıymayı alıp üzerine baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
- Tekrar görseldeki üzere kıymaları milföylerin üzerine paylaştırıyoruz ve kapatıyoruz, birbirine değmeyecek formda tepsiye dizip 220° fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Ben biraz fazla tutmuşum o yüzden biraz esmerleşti siz dikkat edin .
- Pembeleşen mantılarımızı fırından çıkarıyoruz.
- Birinci sıcağa çıkan mantılarımıza sarımsaklı yoğurdumuzu ve tereyağlı sosumuzu ekliyoruz.
Sıhhatle kalın ????.
Yalancı Boşnak Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı