
Yalancı Dondurma Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket peri bourre bisküvi
- 1 paket kremşanti
- 1 yemek kaşığı teremyağ (Margarinde olur)
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı çikolata sosu tozu
- 1 su bardağı süt
Yalancı Dondurma Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bisküvileri elimizle kıralım bir kaba alalım üzerine toz kakao serpip karıştıralım.
- Yağımızı eritelim sütü içine katalım biraz ılıdığı üzere bisküvilerin üzerine ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra küçük bir borcama yada kalıba yayalım güzelce buzluğa atalım 15 dakika donsun.
- Daha sonra kremşantisini çırpıp bisküvili karışımın üzerine yayalım ve tekrar buzluğa kaldıralım biraz kremşantinin donmasını bekleyelim.
- Daha sonra bir kapta çikolata sosunu hazırlayalım. Kaynatıp ılıttığımız sosu buzluktan aldığımız pastanın üzerine dökelim.
- Bir onbeş yirmi dakika buzlukta bekletelim ve çıkaralım servise hazır afiyet olsun. Üzerini fındıkla süsleyebilirsiniz.
Ben bir paketle yaptım sizin konuklarınız varsa çok yapacaksanız şayet ölçüyü artırabilirsiniz. Süt ve yağınıda bisküviye nazaran ayarlayın ne çok cıvık olsun ne de çok kuru. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun sağlıklı günler görüşmek üzere ????????????????




