teknolojiuzmani
FD Üye
Yalancı Göbete Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt (Ilık)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- Aldığı kadar un
- 300 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 patates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
Yalancı Göbete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ben mutfak şefi kullandım. Evvel sıvı materyalleri koydum ununu denetimli ek ederek yumuşak bir hamur hazırladım.
- İçi için tavaya evvel yağ konularak küçük doğranan soğanlar kavrulur.
- Patatesler minik doğranıp, soğanlara ek edilir.
- Salça, kıyma, tuz ve karabiber ek edilerek kavrulur.
- Hazırlanan hamur iki modüle ayrılıp, yuvarlak tepsi büyüklüğünde açılıp tepsinin altına konulur.
- Üzerine hazırlanan iç yayılıp ikinci hamur kesimi üzerine konulur.
- Hamurun kenarları kapatılıp ortasından küçük bir delik açılarak 160 derecede 1 saat pişirilir. Afiyet olsun.