Yalancı Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram dana kuşbaşı eti
- 1 adet domates
- 2 adet biber
- 1 adet soğan
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet kabak
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 adet sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Yalancı Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etlerimizi haşlayalım.
- Haşlanan etlerimize doğradığımız soğan ve biberi ekleyip kavuruyoruz.
- Kavrulduktan sonra küp küp doğradığımız domateslerimizi ve salçamızı ekliyoruz. Baharatlarımızı da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Beğendi kısmı için kabaklarımızı rendeliyoruz ve suyu çıkıp, çekene kadar yağsız kavuruyoruz.
- Başka bir tavada un ve tereyağını kavuruyoruz, sütümüzü ekleyip iyice karıştırıyoruz topaklanmasın.
- Kaynamasına yakın içine kabaklarımızı ve kaşarımızı ekleyip kıvamı koyulaşana kadar pişiriyoruz.
- Tabağımıza önce beğendiği üzerine de etimizi ekleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun