Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yalancı İşkembe Çorbası

Yalancı İşkembe Çorbası
0
48

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yalanci-iskembe-corbasi.jpg

Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kadar kemikli et
  • Tuz
  • Su
Terbiyesi için;
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Yarım limonun suyu
  • Su (kıvama göre ayarlanır)
  • 2-3 diş sarımsak
Üzeri için
  • Arzuya göre işkembe çorbasında olduğu gibi
  • Sirke limon yada pulbiberi

Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Yalancı işkembe çorbası tarifimle geldim. İşkembeye tadı gerçekten çok benziyor. Ben sığır eti kulandım.
  1. İlk olarak etlerimizin üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip düdüklü tencerede haşlıyoruz.
  2. Düdüklü yoksa normal tencerede 1 saatden fazla haşlamanız gerekir. Suyunu daha fazla koymanız gerekecektir.
  3. Haşlanınca suyunu süzelim, etleri suyundan çıkarıp soğumaya bırakalım.
  4. Terbiyesini hazırlamakla devam edelim bunun için tüm malzemeleri kaba alıp güzelce çırpalım pürüzsüz olması çok önemli.
  5. Ilık olan et suyumuzdan azar azar alıp terbiyemize ilave ederek karıştıralım.
  6. İlave ettiğimiz et suyu 2-3 kepçe olduğunda tekrar güzelce karıştırıp ocağa aldığımız altını açtığımız et suyuna terbiyemizi yavaş yavaş ilave edelim ve karıştırmayı unutmayalım.
  7. Çorbayı bolca karıştırmayı unutmayın, kesilmesin.
  8. Çorba kaynayınca kıvamı belli olacaktır. Burada kıvamını sevdiğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Az gelirse biraz su eklersiniz.
  9. 2-3 diş sarımsağı rendeleyip çorbaya ilave ediyoruz.
  10. Bir tabağa etlerini didikleyelim yada küp küpte doğrayabilirsiniz. 15 dakika kadar kaynayan çorbanın içine etler ilave edin ve çorbanın ve etlerin özleşmesi için 15 dakika kadar yavaş ateşte kaynatalım.
  11. En son tuz ve karabiber ilave edelim.
  12. Servis ederken üzerine pulbiber serpebilirsiniz. Yada işkembeyi nasıl seviyorsanız öyle tüketin. Afiyet olsun.
Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,849Mesajlar
29,894Kullanıcılar
Üst Alt