Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kadar kemikli et
- Tuz
- Su
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- Yarım limonun suyu
- Su (kıvama göre ayarlanır)
- 2-3 diş sarımsak
- Arzuya göre işkembe çorbasında olduğu gibi
- Sirke limon yada pulbiberi
Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yalancı işkembe çorbası tarifimle geldim. İşkembeye tadı gerçekten çok benziyor. Ben sığır eti kulandım.
- İlk olarak etlerimizin üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip düdüklü tencerede haşlıyoruz.
- Düdüklü yoksa normal tencerede 1 saatden fazla haşlamanız gerekir. Suyunu daha fazla koymanız gerekecektir.
- Haşlanınca suyunu süzelim, etleri suyundan çıkarıp soğumaya bırakalım.
- Terbiyesini hazırlamakla devam edelim bunun için tüm malzemeleri kaba alıp güzelce çırpalım pürüzsüz olması çok önemli.
- Ilık olan et suyumuzdan azar azar alıp terbiyemize ilave ederek karıştıralım.
- İlave ettiğimiz et suyu 2-3 kepçe olduğunda tekrar güzelce karıştırıp ocağa aldığımız altını açtığımız et suyuna terbiyemizi yavaş yavaş ilave edelim ve karıştırmayı unutmayalım.
- Çorbayı bolca karıştırmayı unutmayın, kesilmesin.
- Çorba kaynayınca kıvamı belli olacaktır. Burada kıvamını sevdiğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Az gelirse biraz su eklersiniz.
- 2-3 diş sarımsağı rendeleyip çorbaya ilave ediyoruz.
- Bir tabağa etlerini didikleyelim yada küp küpte doğrayabilirsiniz. 15 dakika kadar kaynayan çorbanın içine etler ilave edin ve çorbanın ve etlerin özleşmesi için 15 dakika kadar yavaş ateşte kaynatalım.
- En son tuz ve karabiber ilave edelim.
- Servis ederken üzerine pulbiber serpebilirsiniz. Yada işkembeyi nasıl seviyorsanız öyle tüketin. Afiyet olsun.