iltasyazilim
FD Üye
Yalancı Kestaneli Pasta Tarifi İçin Malzemeler Kek için
*Yarım kg haşlanmış kuru fasulye
*3 yumurta
*2 su bardağı şeker
*1 çay bardağı un (Çölyak hastaları 3 yemek kaşığı pirinç unu kullanabilir)
*1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
*1 paket kakao (25gr)
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Sos için
*Yarım su bardağı şekerli süt
*Hazır çikolata sosu
*Ceviz
Yalancı Kestaneli Pasta Tarifi Yapılışı Mutlaka denemenizi öneriyorum bu pastayı kesinlikle fasulye tadını almıyorsunuz özellikle fazla haşlayıp yemeğini yapamayacağımız fasulye için inanılmaz bir tarif
Kuru fasulye ezilecek kıvama gelene kadar haşlanıp iyice süzdürülür 1 su bardağı şeker ile püre kıvamı alana dek blendırdan geçirilir Ayrı bir kapta 3 yumurta 1 bardak şeker ile çırpılır, tarçın, kakao, vanilya, un ve kabartma tozu eklenip çırpılır cevizin yarısı eklenerek karıştırılır Püre halindeki şekerli fasulyeye kaşık yardımı ile karıştırılır Kelepçeli kalıbın tabanı yağlanarak kek hamurumuz dökülür 175 C fırında 50 dk kadar pişirilir Kekimiz pişerken sosumuz hazırlanır kekimiz kürdan testi yapılarak fırından alınır İlk sıcaklığı geçince kürdan ile birkaç yeri delinip yarım bardak şekerli süt kekin her tarafına dökülür Sütü çeken kekimizin üzerine hazırladığımız çikolata sos ve ceviz dökülerek kalıbımızın üzeri strec film ile kapatılıp dolapta 1 gece dinlendirilir Ertesi gün kalıbımızın sadece kelepçe kısmı çıkartılarak keki tabandan ayırmadan üzerinde dilimlerek servis yapılır
Afiyetler olsun
Not: Ben çikolata sosu kullandım siz krem şanti veya kendi hazırladığınız krema ile süsleyebilirsiniz
*Yarım kg haşlanmış kuru fasulye
*3 yumurta
*2 su bardağı şeker
*1 çay bardağı un (Çölyak hastaları 3 yemek kaşığı pirinç unu kullanabilir)
*1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
*1 paket kakao (25gr)
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Sos için
*Yarım su bardağı şekerli süt
*Hazır çikolata sosu
*Ceviz
Yalancı Kestaneli Pasta Tarifi Yapılışı Mutlaka denemenizi öneriyorum bu pastayı kesinlikle fasulye tadını almıyorsunuz özellikle fazla haşlayıp yemeğini yapamayacağımız fasulye için inanılmaz bir tarif
Kuru fasulye ezilecek kıvama gelene kadar haşlanıp iyice süzdürülür 1 su bardağı şeker ile püre kıvamı alana dek blendırdan geçirilir Ayrı bir kapta 3 yumurta 1 bardak şeker ile çırpılır, tarçın, kakao, vanilya, un ve kabartma tozu eklenip çırpılır cevizin yarısı eklenerek karıştırılır Püre halindeki şekerli fasulyeye kaşık yardımı ile karıştırılır Kelepçeli kalıbın tabanı yağlanarak kek hamurumuz dökülür 175 C fırında 50 dk kadar pişirilir Kekimiz pişerken sosumuz hazırlanır kekimiz kürdan testi yapılarak fırından alınır İlk sıcaklığı geçince kürdan ile birkaç yeri delinip yarım bardak şekerli süt kekin her tarafına dökülür Sütü çeken kekimizin üzerine hazırladığımız çikolata sos ve ceviz dökülerek kalıbımızın üzeri strec film ile kapatılıp dolapta 1 gece dinlendirilir Ertesi gün kalıbımızın sadece kelepçe kısmı çıkartılarak keki tabandan ayırmadan üzerinde dilimlerek servis yapılır
Afiyetler olsun
Not: Ben çikolata sosu kullandım siz krem şanti veya kendi hazırladığınız krema ile süsleyebilirsiniz