![yalanci-paca-corbasi-bol-soslu-lokanta-usulu.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/11/26/yalanci-paca-corbasi-bol-soslu-lokanta-usulu.jpg)
Yalancı Paça Çorbası (Bol Soslu Lokanta Usulü) Tanımı İçin Materyaller
- 2 tane tavuk kalça ya da göğüs eti
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tane yumurta sarısı
- 3 diş sarımsak
- 1.5 yemek kaşığı sirke
- 6-7 damla limon suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı silme karabiber
Yalancı Paça Çorbası (Bol Soslu Lokanta Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
İşkembe ve paça çorbalarına hayli benzeyen, üretimi daha kolay olan yalancı paça çorbasını deneyince bayılacağınıza eminim ????????.
- Tavuk eti düdüklü de haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu ayrılarak elle çok küçültülmeden didiklenir.
- Tencereye 3 su bardağı kaynar su, 2 su bardağı da tavuk suyu eklenir. İçine tuzu atıldıktan sonra kaynamaya bırakılır.
- Kaynayınca içine didiklenen tavuklar eklenir ve birkaç dakika daha pişirilir.
- Meyane için yoğurt, un ve yumurta bir kapta çırpılır. İçine 1 su bardağı tavuk suyu eklenerek meyane açılır.
- Akabinde içine tencereden 2 kepçe çorba suyu alınıp meyhaneye eklenir ve çırpılır.
- Sonra içine sirke ve rende sarımsak eklenip karıştırılır.
- Hazırlanan terbiye çorbaya yavaşça dökülüp karıştırılır.
- Başka bir tencerede tereyağı eritilir, kırmızı toz biber ve pulbiber koyularak yağ kızdırılır.
- Sosu tencereye ya da direkt tabakların üzerine gezdirebilirsiniz.Afiyet olsun ????.