Yalancı Profiterol Tanımı İçin Gereçler
- 4 yaprak milföy (Benim elimde o kadar vardı bireye nazaran bir paketten de yapılabilir)
- 3 su bardağı süt
- 1.5 tatlı kaşığı dolusu un
- 1.5 tatlı kaşığı dolusu nişasta
- 1 çay bardağından biraz fazla şeker
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı margarin yahut tereyağı
- Hazır çikolatalı sos ve istenilen meyve (Ben kivi kullandım)
Yalancı Profiterol Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Milföy hamurları uzunlamasına ikiye sonra altı eşit modüle bölünüp tepsiye dizilip fırında pişirilir.
- Daha sonra muhallebisi yapılır süt, un, nişasta, şeker, yumurta sarısı çırpılıp pişirilir.
- Daha sonra ocaktan inince vanilya ve yağ katılıp çırpılır pürüzsüz olması gerekiyor.
- Daha sonra soğutulur pişmiş milföyler bıçakla ortadan ikiye kesilip soğumuş sıkma torbasına konulup ikiye kesilmiş milföyün bir tarafına konulup üzerine başka kesimi kapatılır.
- Bütün milföyler bitene kadar birebir süreç yapılır.
- Daha sonra hazır çikolatalı sos yapılıp servis vakti milföylerin üzerine dökülür ki yumuşaması için üzeride istenildiği üzere süslenebilir herkese afiyet olsun.