elektronikci
FD Üye
Yalancı Profiterol Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket kedi lisanı bisküvi (24 adet)
- 1 paket süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket toz kremşanti (Yarım su bardağı süt ile)
- 2 su bardağı süt
- 1 paket hazır çikolata sosu
- Çikolata modülü
Yalancı Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kremşanti hariç tüm krema gereçlerini bir tencereye koyarak fokurdayana kadar ocakta pişirin.
- Krema piştikten sonra üzerini streç sinema ile kapatarak buzdolabında 2 saat kadar soğumasını bekleyin.
- Öbür bir tencereye çikolata sosu gereçlerini koyarak fokurdayana kadar pişirin.
- Sosun da üzerinin streç sinema ile kapatarak buzdolabında soğumaya bırakın.
- Soğuyan kremanın içine 1 paket kremşanti ile yarım bardak sütü ekleyerek 10 dakika kadar mikser ile çırpın.
- Kedi lisanı bisküvileri elinizle 3-4 kesime ayırarak krema dolu tencereye atın. Uygunca karıştırın.
- Karışımı bir borcama üzeri düz olacak biçimde güzelce yayın.
- Son olarak soğumuş çikolata sosunu üzerine ekleyerek çikolata modülleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yalancı Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı