Yalancı Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
- 20 adet kedidili bisküvi
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su barağı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket toz krem şanti
- 2 su bardağı süt
- 1 paket çikolata sos
Yalancı Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kremayı hazırlayalım. Kremşanti ve yarım su bardağı süt hariç öbür materyalleri tencereye alalım.
- Kaynayana kadar karıştıralım kremamız uygunca kıvam aldıktan sonra altını kapatalım ve üzerini streç sinemayla kapatalım (fotoğrafta gösterdiğim üzere )
- Kremamızı düzgünce soğumaya bırakalım.
- Bizde bu ortada çikolata sos hazırlayalım. Sos için gerekli gereçleri tencere alıp kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca altını kapatalım onu da soğumaya bırakalım.
- Kremamızın düzgünce soğuması gerekiyor bu çok kıymetli püf nokta. Soğuyan kremayı alıp içine yarım su bardağı süt ve 1 paket kremşantiyi ekleyelim.
- Daha sonra mikser yardımıyla akışkan kıvam alana kadar çırpalım.
- Kremamız hazır olduktan sonra içine elimizle 3 er 4 er kesime böldüğümüz kedidillerini kremanın olduğu kabın içine ekleyim ve güzelce karıştıralım.
- Daha sonra ister kuplara ister borcama hangisinde yapmak isterseniz ona boşaltın.
- Üzerine yeterlice soğuyan çikolata sosunu da dökelim.
- Biraz dinlendirdikten sonra üzerini süslemek size kalmış afiyet olsun.