Yalancı Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 1 paket tuzsuz etimek
- 1 paket çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
Yalancı Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, un ve şekeri alıp orta ateşte karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Muhallebimiz piştikten sonra altını kapatıp 2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin ile vanilyamızı ekleyip karıştıralım.
- Sonrasında kremşantimizi 1 litre süt ile çırpalım ve muhallebimize ekleyip mikser ile güzelce çırpalım.
- Bu kademede etimekleri muhallebimizin içine koyup karıştırabilir ya da koymak istediğiniz kaba nazaran 1 yahut yarım etimek gelecek halde kırıp üstüne muhallebi ekleyebilirsiniz. Lakin muhallebinin içine kırıldığında çok daha çabuk yumuşuyor.
- Muhallebi ve etimekleri hazırlayıp porsiyonladıktan sonra çikolata sosumuzu 2 su bardağı süt ile orta ateşte daima karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başladığında altını kısıp 2-3 dakika daha pişirin, karıştırmaya devam edelim ki kabuk tutmasın.
- Son olarak çikolata sosumuz ılındıktan sonra da muhallebimizin üstüne döküp yalancı profiterolümüzü tamamlayalım.
Not 2: Benim üzere muhallebisinin daha sıvı kıvamlı seviyorsanız muhallebi ve krem şantiye eklediğiniz sütü göz kararı olarak bir tık daha arttırabilirsiniz. ???? Şimdiden afiyet olsun.
Yalancı Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı