teknolojiuzmani
FD Üye
Yalancı Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
- 14 tane kedidili
- 4 su bardağı süt
- 1 tane yumurta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- 3 yemek kaşığı süt
- 2 paket bitter çikolata 200 gr
Yalancı Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Krema hazırlayarak başlayalım. Tereyağı hariç tüm krema gereçlerini tencereye alalım. Homojen olana kadar çırpalım.
- Ocağın altını açalım.
- Kaynama noktasına gelene kadar hiç bırakmadan karıştıralım.
- Tereyağını ek edip erimesini bekleyelim ve altını kapatalım.
- Mikser ile kremayı çırpalım.
- Üzerine 3 kesime böldüğümüz kedidilini ek edip karıştıralım.
- Orta uzunluk bir borcama aktaralım.
- Üzerine bastırarak tepsiye yerleştirelim.
- Çikolata kreması için 1 paket kremayı kaynatalım ve altını kapatalım.
- Çikolatayı ek edip eriyene kadar karıştıralım ve tatlının üzerine dökelim.
- Buzdolabında en az 5 saat dinlendirelim ve servis edelim. Afiyet olsun ????.