Yalancı Su Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet yufka
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 3 adet yumurta
- 1 şişe soda
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 300 gram peynir
- 1 tutam maydanoz
Yalancı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak yumurta, yoğurt, soda, sıvı yağ ve suyu derince bir kaba alıp çırpıyoruz.
- 1 adet yufkayı bütün olarak tepsiye orta kısmı büzüştürerek seriyoruz bir ölçü yufka tepsi kenarından sarkacak.
- Kalan 4 adet yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz.
- Kestiğimiz yarım yufkalardan 2 adedini teker teker sosa batırıp tepsideki kuru yufkanın üzerine seriyoruz.
- Maydanozla karıştırdığımız peynirin yarısını yufkaların üstüne döküyoruz .
- Daha sonra iki adet yarım yufkayı da sosa batırıp peynirin üstüne teker teker seriyoruz.
- Kalan peynirin tamamını döküyoruz .
- Kalan 4 adet yarım yufkanın 3 adedini sosa batırıp peynirin üstüne seriyoruz.
- Bir adet yufkayı kuru olarak tepsinin üstüne serip en alt yufkanın kenarlardan sarkan kısmını böreğin üstüne örtüyoruz .
- Kalan sosu da böreğin üstüne döküp bir bıçak ile böreğin farklı farklı yerlerine kesik atıyoruz ki çok fazla kabarmasın. 180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz.Detaylı tanımı görüntümde izleyebilirsiniz.