Yalancı Su Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet yufka
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- Beyaz peynir
- Lor peyniri
- Kaşar peyniri
- Maydanoz
- Yumurta sarısı
- Susam
Yalancı Su Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sosu bir kap içerisinde hazırlıyoruz.
- Farklı bir kaba peynir harcını koyup maydanozu doğruyoruz.
- Fırın tepsisine evvel bir adet yufkayı seriyoruz üzerine sostan gezdiriyorum.
- 2 adet yufkayı parçalayıp sosa batırıp tepsinin içine yerleştiriyorum ve peynirli harcın yarısını içine döküyorum.
- Öbür 2 adet yufkayı da birebir halde kesimlere ayırıp sosa batırıyorum .Tepsiye yerleştiriyorum.
- Kalan peynir harcımı da her yere eşit gelecek formda dağıtıyorum.
- En son kalan yufkayı üzerine örtüyorum.
- Kenarlarını içine katlıyorum.
- Kalan sosun içerisine bir adet yumurta sarısını koyup üzerine sürüyorum.
- Susam serpip bıçakla kesiyorum.
- Evvelce ısıtılmış 200° derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyorum. Afiyetler olsun.