Yalancı Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet orta boy tavuk but
- 5 adet orta boy patates
- 1 küçük kase kaşar rendesi
- Tuz karabiber tozbiber köri
- 6 parça kaşar (Parmak kalınlığında)
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı un
- 1,5 su bardağı galeta unu
- Sıvı yağ
Yalancı Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk butlarını uygun bir tava veya tencereye alalım.
- Üzerlerine tuz, az miktarda karabiber ve tozbiber serpelim bir iki y. Kaşığı sıvı yağ gezdirip iki tarafında biraz kızartalım.
- Üzerlerini geçecek kadar su ilave edip güzelce haşlayalım.
- Bu arada patatesleri soyup birkaç parça halinde keselim üzerini geçecek kadar su ve tuzunu ilave edip haşlayalım.
- Haşlanan patatese çay kaşığı ucuyla tuz, karabiber ve az miktarda köri ilave edip çatalla ezelim.
- İçerisine kaşar rendesini ilave edip karıştıralım.
- Tavuk butlarının etlerini didikleyelim (İçinden çıkan kemikleri atmıyoruz)ve patates püresinin içine ekleyip güzelce karıştıralım.
- Hazırladığımız karışımdan bir avuç kadar alıp elimizle biraz açalım tam ortasına kemiği ve bir parça kaşar koyup elimizle kapatalım but görünümü verelim.
- Hazırladığımız butları önce una, sonra yumurtaya son olarak galeta ununa bulayıp kızgın derin yağda kızartalım.
- Dilediğiniz soslarla servis edebilirsiniz. Ben yanına çok özel bir burger sos yaptım onuda daha sonra ayrıca paylaşacağım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun????.