
Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Gereçler
- 1 lt süt
- 125 gram margarin ya da tereyağı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- Kakaolu bisküvi
Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Yapılışı
- Birinci öncelikle tereyağını eritelim. Üzerine unu döküp kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Unun sütü azar azar kavrulan unun üzerine döküp daima karıştıralım.
- Daha sonra şekeri de ek edelim. Koyu bir muhallebi kıvamı alana kadar daima karıştırarak pişirelim.
- Piştikten sonra ocaktan alalım üzerine 1 paket vanilyayı ekleyip mikser ile 3-4 dakika çırpalım.
- Geniş bir borcamı ıslatalım hazırladığımız tavuk göğsünü boşaltalım.
- Üzerine daha evvelce robottan geçirdiğimiz bisküvimizi dökelim.
- Dolapta birkaç saat bekletip daha sonra servis yapalım. Afiyet olsun
.