
Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- Yarım paket margarin (125 gram) yahut tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Tarçın
- Hindistan cevizi
Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir tencereye yağı koyup eritelim.
- Yağımız eridikten sonra unu ek edelim ve kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
- Un kokusu çıktıktan sonra karıştıra karıştıra sütü ekleyelim.
- Sonra şekeri ilave edelim ve kıvam alana kadar karıştıralım.
- Koyu kıvamlı muhallebimizi ocaktan alalım ve vanilya ekleyelim. Şayet topaklanma olursa mikser ile çırpabiliriz.
- Bir borcam alalım ve borcamı ıslatalım, muhallebimizi dökelim.
- Birinci sıcaklığı geçtikten sonra streç sinema ile borcamı saralım ve buzdolabına atalım.
- Soğuk nefis yalancı tavuk göğsü tatlımızı kesip isteğe nazaran tarçın yahut hindistan cevizi ile servis edelim. Afiyet olsun.