Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram margarin yahut tereyağ
- 1 su bardağı un
- 1 lt süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Tarçın
Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir tencereye margarini koyun ve kısık ateşte eritin.
- Yağ eridikten sonra üzerine unu ek edin.
- Kokusu çıkana kadar 4-5 dk tel çırpıcı ile karıştırarak kavurun. Un kavrulunca üzerine yavaşça sütü ekleyin. Topaklanmaması için daima karıştırın.
- Üzerine toz şekeri ekleyip muhallebi kıvamını alıp yoğunlaşana kadar karıştırın.
- Yoğunlaşınca ocaktan alıp vanilya ekleyin.
- Çırpıcı ile yeterlice karıştırın. (topaklanma olursa mikserle çırpabilirsiniz) muhallebiyi 22 cm boyutunda ıslatılmış borcama dökün.
- Üzerini spatula yardımı ile düzeltin.
- Oda ısısına gelip soğuduktan sonra üzerini streçleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
- Yağlı kağıttan ince şeritler kesin. Biraz aralık bırakarak enine gelecek halde üzerine yerleştirin.
- Akabinde her yerini kapatacak formda tarçın serpip şeritleri dikkatli bir biçimde çıkartın.
- Sonra şeritleri boylamasına aralıklı olarak yerleştirin.
- Tarçın döktükten sonra dikkatlice çıkartın. Siz istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.