Yalancı Tiramisu (Nefis Lezzette) Tanımı İçin Malzemeler
- 32 adet kedidili bisküvi
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 300 gram labne peyniri
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Kakao
Yalancı Tiramisu (Nefis Lezzette) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle muhallebimizi hazırlıyoruz. Bunun için tencereye vanilya ve labne peyniri hariç bütün materyalleri koyup karıştırıyoruz.
- Muhallebi kaynayıp, kıvam alıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz. Kaynayıp göz göz olan muhallebiyi ocaktan alıp, ılıması için bekletiyoruz.
- Ilıyan muhallebiye vanilya ve labne peynirini ekleyip, mikser ile pürüzsüz olana dek çırpıyoruz. Kedidili bisküvileri kenar kısımların boyutuna nazaran taşan kısımları kesip, hazırlıyoruz.
- Bisküvileri ıslatmak için sütü, kahveyi ve şekeri karıştırıyoruz. Bisküvileri süte batırıp kalıbımızın kenarlarına diziyoruz.
- Muhallebinin yarısını kalıbın ortasına boşaltıp, kenar kısımlarından kalan bisküvilerin yarısını süte batırıp diziyoruz. Bu sefer muhallebinin geri kalanını da boşaltıp, yaydıktan sonra öbür parçalarıda birebir formda üzerine diziyoruz.
- Hazır olan tatlımızın alt kısmını streç sinemayla kapatıp buzdolabında en az 4 saat dinlendiriyoruz (Bir gece evvelce yaparsanız çok daha hoş olur)
- Dinlenip düzgünce donan tatlıyı servis tabağına zıt çevirip üzerine kakao serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.