
Yalancı Tiramisu Tanımı İçin Materyaller
- 32 tane kedi lisanı bisküvi
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 200 gram labne
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 yemek kaşığı şeker
- Kakao
Yalancı Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak kremasını yapalım.
- Süt, şeker,un, nişasta ve yumurta sarısını bir tencereye alın.
- KaynayIp kıvam alana kadar karıştırın.
- Daha sonra ocağı kapatıp vanilyayI ekleyin.
- Krema soğuyunca labneyi ekleyin. Güzelce çırpın.
- Bisküvileri kalıbınızın uzunluğuna nazaran kesin.
- Kalıbın içini suyla çalkalayın.
- Bisküvileri ıslatmak için süt, şeker ve granül kahveyi bir kaba alın, karıştırın.
- Bisküvileri ıslatıp kalıbın kenarına dizin.
- Orta kısma kremanın yarısını dökün.
- Üzerine bisküvileri dizin.
- Kalan kremayı da dökün.
- Tekrar bisküvi dizin.
- Üzerini streçle kapatın.
- Buzdolabında en az 5-6 saat bekletin.
- Daha sonra servis tabağına aykırı çevirin.
- Üzerine kakao eleyin.
- Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.