Yalancı Yüksük Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı mantı makarna
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça (Biber ve domates salçası karışık da olabilir)
- 1 yemek kaşığı tepeleme kuru nane
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 3 su bardağı sıcak su
- 100 gram kıyma
- 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
Yalancı Yüksük Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hazır mantı bulamayanlar yahut mantı açmak ile uğraşmak istemeyenler için çok pratik ve lezzetli bir tanım????.
- Öncelikle nohutu bir gece evvelce yahut 5-6 saat öncesinden ıslatalım içine 1 çay kaşığı karbonat ekleyelim????.
- Soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyelim kıymayı ekleyelim tuz ve karabiber ek edip yoğuralım makarnaların içlerini dolduralım.
- Geniş bir tencereye sıvı yağını alalım rendelenmiş sarımsağı bir iki çeşit çevirip yakmadan salçayı ekleyelim kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra naneyi ek edip bir iki çeşit karıştırıp sıcak su ekleyelim.
- En son gerekirse biraz daha su ek edebilirsiniz.
- Makarna ve haşlanmış nohutu ekleyelim tuz ve limon suyunu ek edip pişmeye bırakalım.
- Makarnaların tencerenin tabanına yapışmaması için orta sıra karıştıralım. 15 yahut 20 dk sonra sıcak sıcak servise hazır.Afiyet şifa olsun ????????Not: ben deniz kabuğu makarnası kullandım.