Resimli Yanardağ Keki Tarifi
Yanardağ Keki Malzemeleri
imagesyanardagkekitarifiresimli5ad3cffa5d625
200 gram cilek
1 corba kaşığı tozşeker
1 corba kaşığı hindistancevizi
1 corba kaşığı bal
50 gram kuvertur cikolata
tuz, pudraşekeri
4 yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sut
1 su bardağı fındık yağı
1 paket vanilya
1 kabartma tozu
35 su bardağı un
Yanardağ Keki Yapılışı
bu mukemmel kek icin oncelikle Yumurta, şeker ve tuzu mikserle cırpıp sut ve fındık yağını ilave edin Kakao, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip cırpın Hamuru, yağlanmış, ortası delik kek kalıbına dokun Onceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin Cilekleri elma dilimi şeklinde dilimleyin Şeker, hindistancevizi ve bal ile harmanlayın Keki soğumaya bırakın Cikolatayı benmari usulu eritip kekin uzerine gezdirerek dokun Cilekleri kekin orta boşluğuna doldurun Pudraşeker serpip servis yapın
Yanardağ Keki Malzemeleri
imagesyanardagkekitarifiresimli5ad3cffa5d625
200 gram cilek
1 corba kaşığı tozşeker
1 corba kaşığı hindistancevizi
1 corba kaşığı bal
50 gram kuvertur cikolata
tuz, pudraşekeri
4 yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sut
1 su bardağı fındık yağı
1 paket vanilya
1 kabartma tozu
35 su bardağı un
Yanardağ Keki Yapılışı
bu mukemmel kek icin oncelikle Yumurta, şeker ve tuzu mikserle cırpıp sut ve fındık yağını ilave edin Kakao, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip cırpın Hamuru, yağlanmış, ortası delik kek kalıbına dokun Onceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin Cilekleri elma dilimi şeklinde dilimleyin Şeker, hindistancevizi ve bal ile harmanlayın Keki soğumaya bırakın Cikolatayı benmari usulu eritip kekin uzerine gezdirerek dokun Cilekleri kekin orta boşluğuna doldurun Pudraşeker serpip servis yapın