Yanardağ Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 150 gram tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- Aldığı kadar un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Marmelat yahut çikolata sosu
Yanardağ Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ ve nişasta yoğurma kabına alınarak karıştırılır.
- Tereyağı eklenir ve yoğurmaya başlanır.
- Denetimli bir biçimde un eklenir, kabartma tozu ve vanilya eklenir yoğurmaya devam edilir.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparılır ve elle yuvarlak form verilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
- Hazırlanan hamura tatlı kaşığı yardımıyla rüzgar gülü deseni verilir.
- Daha sonra parmakla ortalarına bastırılarak çukur oluşturulur.
- Hazırlanan kurabiyeler 170° evvel den ısıtılmış fırında 22 dk pişirilir.
- Pişen kurabiyelerin ortasına frambuazlı sos yahut reçel yahut çikolata dökülerek servis edilir.