Yapımı Epeyce Kolay Lezzetli Arap Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram kıyma
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 5 adet orta uzunluk patates
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ/zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kırmuzı toz biber
- 2 su bardağı su
- Tuz
Yapımı Hayli Kolay Lezzetli Arap Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fırın tepsisine kıyma alınır ve sebzeler küçük doğranır tepsisine yerleştirelim.
- Domateslerin kabuğunu soyalım ve küçük doğrayıp tepsiye yerleştirelim.
- Sarımsağı rendeleyelim yada küçük doğrayarak ekleyelim.
- Zeytinyağ,biber salçası,domates salçası, tuz,baharatlar ve su ek edilir güzelce karıştıralım.
- Tepsinin üzerini bastırarak düzleştirelim.
- Kolay biçim alması için fırın kağıtını ıslatalım .Tepsinin üzerine sererek kapatalım.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında birinci 20 dakikasını üzeri kapalı olarak pişirelim.
- Sonra fırın kağıtını tepsinin üzerinden alıp yemeğimizi tekrar fırına verelim, üzeri kızarana kadar pişirelim.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .
Yapımı Epey Kolay Lezzetli Arap Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı