Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yapma Kızartması (Gaziantep)

Yapma Kızartması (Gaziantep)
0
112

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
yapma-kizartmasi-gaziantep-7.jpg

Yapma Kızartması (Gaziantep) Tanımı İçin Materyaller

  • 1.5 su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 2 adet ıslanmış ekmek
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 su bardağına yakın un (en son)
  • Tuz karabiber
Kızartmak için:
  • Bol sıvı yağ

Yapma Kızartması (Gaziantep) Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle meskende bulunan bayat ekmeklerimizi bir kapta bol suyla ıslatıyoruz.
  2. Akabinde köfte tepsisine ince bulgur, irmik tuz, karabiber ve ıslattığımız ekmeğin suyunu çok sıkmadan alıyoruz.
  3. Sonra salça ve rendelenmiş soğanı da ekleyip uygunca yoğuruyoruz.
  4. En son unu katıp yeniden yoğuruyoruz hoş bir kıvam almasını sağlıyoruz .
  5. Formda gördüğümüz üzere hal verip bol yağda kızartıyoruz. ????????.
 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,027Kullanıcılar
KitKatetaksSon üye
Üst Alt