Yapma Kızartması (Gaziantep) Tanımı İçin Materyaller
- 1.5 su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 2 adet ıslanmış ekmek
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 su bardağına yakın un (en son)
- Tuz karabiber
- Bol sıvı yağ
Yapma Kızartması (Gaziantep) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle meskende bulunan bayat ekmeklerimizi bir kapta bol suyla ıslatıyoruz.
- Akabinde köfte tepsisine ince bulgur, irmik tuz, karabiber ve ıslattığımız ekmeğin suyunu çok sıkmadan alıyoruz.
- Sonra salça ve rendelenmiş soğanı da ekleyip uygunca yoğuruyoruz.
- En son unu katıp yeniden yoğuruyoruz hoş bir kıvam almasını sağlıyoruz .
- Formda gördüğümüz üzere hal verip bol yağda kızartıyoruz. ????????.