Yaprak Güveç Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram yağsız dana eti
- 4 tane kırmızı kapya biber
- 1 tane bostan patlıcan
- 5-6 diş sarımsak
- 4-5 adet domates
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
- Zeytin yağı
Yaprak Güveç Tanımı Yapılışı
- Uygun bir tavaya çokça zeytin yağı dökün ve ocağın altını açın.
- Yağ kızarken patlıcanları büyük halkalar biçiminde doğrayıp yağımızda kızartalım.
- Sonrasında kapya biberleri jülyen biçimde doğrayalım ve patlıcanların akabinde onları kızartalım.
- Ve etleri yaprak formda doğrayalım.
- O sırada domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
- Biberlerimiz kızardıktan sonra peçete in üstüne alıp fazla yağını alalım (peçetede yağ çekme sürecini patlıcanlarda yapalım).
- Kızartma yağımızın birçoklarını dökelim geriye kalan az bir yağda etleri çok kısa bir müddet mühürleyelim.
- Sonra dar ve derin bir tencereye birinci evvel etleri dizelim.
- Akabinde patlıcanların yarısını dizelim ve üzerine biberlerin hepsini dökelim.
- Geriye kalan patlıcanlarla üzerini örtelim.
- Üzerine bütün bütün sarımsaklarımızı ekleyelim.
- Farklı bir kapta salça ve suyu açalım ve üzerine dökelim (arkadaşlar domatesin suyu yemeğe yetiyo ben fazladan su koymuştum benimki biraz su saldı siz şu ek etmeyin).
- Yemeğin üzerine ağır bir şey koyup kısık ateşte 1 saat kadar pişirin.
- Piştikten sonra aksi çevirip servis edebilirsiniz.