Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yaprak Güveç

Yaprak Güveç
0
78

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
yaprak-guvec-13.jpg

Yaprak Güveç Tanımı İçin Materyaller

  • 300 gram yağsız dana eti
  • 4 tane kırmızı kapya biber
  • 1 tane bostan patlıcan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 4-5 adet domates
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça
Kızartma için;
  • Zeytin yağı

Yaprak Güveç Tanımı Yapılışı

  1. Uygun bir tavaya çokça zeytin yağı dökün ve ocağın altını açın.
  2. Yağ kızarken patlıcanları büyük halkalar biçiminde doğrayıp yağımızda kızartalım.
  3. Sonrasında kapya biberleri jülyen biçimde doğrayalım ve patlıcanların akabinde onları kızartalım.
  4. Ve etleri yaprak formda doğrayalım.
  5. O sırada domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
  6. Biberlerimiz kızardıktan sonra peçete in üstüne alıp fazla yağını alalım (peçetede yağ çekme sürecini patlıcanlarda yapalım).
  7. Kızartma yağımızın birçoklarını dökelim geriye kalan az bir yağda etleri çok kısa bir müddet mühürleyelim.
  8. Sonra dar ve derin bir tencereye birinci evvel etleri dizelim.
  9. Akabinde patlıcanların yarısını dizelim ve üzerine biberlerin hepsini dökelim.
  10. Geriye kalan patlıcanlarla üzerini örtelim.
  11. Üzerine bütün bütün sarımsaklarımızı ekleyelim.
  12. Farklı bir kapta salça ve suyu açalım ve üzerine dökelim (arkadaşlar domatesin suyu yemeğe yetiyo ben fazladan su koymuştum benimki biraz su saldı siz şu ek etmeyin).
  13. Yemeğin üzerine ağır bir şey koyup kısık ateşte 1 saat kadar pişirin.
  14. Piştikten sonra aksi çevirip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun(takip etmeyi unutmayalım????).
 
858,496Konular
981,708Mesajlar
29,779Kullanıcılar
meso1212Son üye
Üst Alt