elektronikci
FD Üye
Yaprak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında)
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 paket çikolata
- Antep fıstığı tozu ya da hindistan cevizi
Yaprak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarin yumurta ve sıvı yağ karıştırıp öbür kuru gereçleri ekliyoruz. Unu dikkatli ek ederek kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz. (hamur çok bereketli oluyor, isterseniz yarısını buzluğa atıp daha sonra da yapabilirsiniz)
- Daha sonra cevizden biraz küçük kesimler alıp elimizle oval bir hal verip çay kaşığının sap kısmı ile çizikler atarak yaprak deseni veriyoruz.
- 170 derece evvelce ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
- Kurabiyeler soğuyunca benmari yolu erittiğimiz çikolataya bir kenarını batırıp istediğimiz biçimde süslüyoruz. Deneyenlere afiyet olsun ????????.