
Yaprak Sarma (Ekşili) Malatya Yöntemi Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg salamura yaprak
- Yaklaşık 3 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 3 diş sarımsak
- 4 adet orta uzunluk soğan
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1.5 çay bardağı sıvı yağ
Yaprak Sarma (Ekşili) Malatya Metodu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle salamura yapraklarımızı 1 gece evvelce sıcak suda bekletelim tuzu çıksın.
- Bir kaba pirinç, tuz, baharatlar, soğan, sarımsak, salçalar, nar ekşisi ve yağı alıp düzgünce karıştıralım.
- Sarmalarımızı saralım.
- Bir kaba 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı nar ekşisi koyup, üzerine su ekleyip, çırpalım.
- Sarmalarımızın üstünü geçecek biçimde bu suyu tencereye ek edelim.
- Püf nokta: suyunu çekene kadar ocağın en küçük gözünde yaklaşık 2 saate yakın pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun ????.