Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaprak Sarma (Ekşili) Malatya Usülü

Yaprak Sarma (Ekşili) Malatya Usülü
0
60

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
yaprak-sarma-eksili-malatya-usulu-2.jpg

Yaprak Sarma (Ekşili) Malatya Yöntemi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg salamura yaprak
  • Yaklaşık 3 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet orta uzunluk soğan
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ

Yaprak Sarma (Ekşili) Malatya Metodu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle salamura yapraklarımızı 1 gece evvelce sıcak suda bekletelim tuzu çıksın.
  2. Bir kaba pirinç, tuz, baharatlar, soğan, sarımsak, salçalar, nar ekşisi ve yağı alıp düzgünce karıştıralım.
  3. Sarmalarımızı saralım.
  4. Bir kaba 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı nar ekşisi koyup, üzerine su ekleyip, çırpalım.
  5. Sarmalarımızın üstünü geçecek biçimde bu suyu tencereye ek edelim.
  6. Püf nokta: suyunu çekene kadar ocağın en küçük gözünde yaklaşık 2 saate yakın pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun ????.
Yaprak Sarma (Ekşili) Malatya Metodu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt