Yaprak Sarma (Zeytinyağlı Ekşili) Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg asma yaprağı
- 3 su bardağı pirinç (Miktarı arttırılıp azaltılabilir)
- 3 adet orta uzunluk soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 2 adet domates (ben bir küçük kavanoz konserve kullandım)
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Toz biber
- Sumak / limon toz
- Nane
- Kimyon
- Zeytinyağı
- Sıvı yağ
- Tuz
- Kaynar su
- Küçük bir kavanoz 300 ml civarı domates suyu
- Zeytin yağı
Yaprak Sarma (Zeytinyağlı Ekşili) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Doğranacak gereçleri ufak ufak doğrayın ve bütün gereçleri karıştırın.
- Yaprakları kaynar suya koyun ve bir süre bekletin.
- Yapraklar sarılacak halde yumuşayınca süzgece alın.
- Damarlı kısmı içe gelecek halde düz bi tepsi yahut yere yerleştirin ve bir ölçü iç ekleyip ne çok gevşek, ne çok sıkı olmayacak biçimde sarın.
- Tencerenin tabanına 3-4 adet yaprak serin ve sardığınız sarmaları yan yana yerleştirin. Dağılmamaları için boşluk bırakmadan yerleştirin.
- Üzerine dağılıp açılmaması için,tencerenize nazaran bir servis tabağı yahut dolma taşı yerleştirin. Yeteri kadar kaynar su ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Afiyetler olsun
Yaprak Sarma (Zeytinyağlı Ekşili) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı