Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yaprak Sarma (Zeytinyağlı Ekşili)

Yaprak Sarma (Zeytinyağlı Ekşili)
0
45

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
yaprak-sarma-zeytinyagli-eksili.jpg

Yaprak Sarma (Zeytinyağlı Ekşili) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg asma yaprağı
  • 3 su bardağı pirinç (Miktarı arttırılıp azaltılabilir)
  • 3 adet orta uzunluk soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 adet domates (ben bir küçük kavanoz konserve kullandım)
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Sumak / limon toz
  • Nane
  • Kimyon
  • Zeytinyağı
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Kaynar su
Pişirme sosu:
  • Küçük bir kavanoz 300 ml civarı domates suyu
  • Zeytin yağı

Yaprak Sarma (Zeytinyağlı Ekşili) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Doğranacak gereçleri ufak ufak doğrayın ve bütün gereçleri karıştırın.
  2. Yaprakları kaynar suya koyun ve bir süre bekletin.
  3. Yapraklar sarılacak halde yumuşayınca süzgece alın.
  4. Damarlı kısmı içe gelecek halde düz bi tepsi yahut yere yerleştirin ve bir ölçü iç ekleyip ne çok gevşek, ne çok sıkı olmayacak biçimde sarın.
  5. Tencerenin tabanına 3-4 adet yaprak serin ve sardığınız sarmaları yan yana yerleştirin. Dağılmamaları için boşluk bırakmadan yerleştirin.
  6. Üzerine dağılıp açılmaması için,tencerenize nazaran bir servis tabağı yahut dolma taşı yerleştirin. Yeteri kadar kaynar su ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Afiyetler olsun :)
Not: suyunu eklemeden evvel bir küçük kavanoz domates suyu ve sıvı yağı bir kasede karıştırıp üzerine gezdirdim ve daha sonra su ekledim. Lezzetli mi lezzetli bir sarma oldu ????????.

Yaprak Sarma (Zeytinyağlı Ekşili) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Zeytinyağlı Ekşili Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo üzüm yaprağı İç materyali; 2 su bardağı pirinçYarım demek maydanoz2 adet domates1 yemek kaşığı biber salçası1 çay bardağı zeytinyağı2 adet kuru soğanKarabiberTuzKuru naneYarım çay bardağı su(su yaprağın daha çabuk pişmesini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Ekşili Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo salamura tokat yaprağı3 su bardağı baldo pirinç3 orta boy kuru soğan1 çay bardağı kuş üzümü1 çay bardağı dolmalık fıstık2 demet dereotu2 demet taze nane2 adet limon1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Nar Ekşili Zeytinyağlı Dolma/Sarma Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı pirinç1 adet soğan2 diş sarımsak1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası1 çay bardağı zeytin yağıYarım demet maydanozYarım çay bardağı ayçiçek yağı2-3 yemek kaşığı nar ekşisi1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler 500 gram asma yaprağı1 adet limon4 yemek kaşığı zeytinyağı1 su bardağı sıcak su İç harcı için: Sızma zeytinyağıSıvıyağ1 yemek kaşığı biber salçası2 yemek kaşığı domates salçası3 adet orta uzunluk kuru soğan1,5 su bardağı pirinç1 su bardağı sıcak su1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler İç harcı için 1.5 su bardağı pirinç1 bardağı köftelik bulgur200 gram kıyma2 adet biber1 adet domatesNaneKarabiberToz biberPul biberTuz1 tatlı kaşığı salçaZeytinyağıKuyrukHaşlanmış bağ yaprak Üzeri için ZeytinyağıSalçalı su Zeytinyağlı Yaprak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt