
Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler
- Yeteri kadar yaprak
- 4 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 2 domates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 et suyu
- Maydanoz
- Tuz
- Toz biber
- Nane
- 1 yemek kaşığı salça
Yaprak Sarma Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak pirinçimizi bir kaba alıyoruz ve bol su ile güzelce yıkayıp süzüyoruz.
- Süzdüğümüz pirinçin içine bir adet soğanı, kabukları soyulmuş olarak domatesimizi ve maydanozu küçük küçük doğrayıp ek ediyoruz.
- Daha sonra yağımızı et suyunu ve tüm baharatları ekleyip salçamızı da ek ediyoruz düzgünce karıştırıyoruz .
- Bu sırada harcı bir taraftan hazırlarken yaprakların sapını koparıp tenceremizin altına seriyoruz .
- Sağlam olan yaprakların üstüne sıcak su dökülüp 10-15 dakika bekliyoruz daha sonra yaprakların içine harcı koyup sarıyoruz .
- Sardığımız yaprakları tencereye yerleştiriyoruz.
- Daha sonra tenceremizin üstündeki yaprakları ocağa koymadan evvel üzerlerine 3 su bardağı sıcak suyu döküyoruz .
- Son olarak ocakta kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz afiyet olsun????????????.