Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaprak Sarma

Yaprak Sarma
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yaprak-sarma.jpg

Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo salamura asma yaprağı
  • 2.5 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 4 tane soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Limon tuzu
  • Tuz ,pulbiber, çokça nane karabiber

Yaprak Sarma Tanımı Yapılışı

  1. Yaprakları güzelce yıkayıp süzülmeye bırakalım.
  2. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuralım ve salçasını ekleyelim.
  3. Pirinçleri ve bulguru yıkayıp kavrulan soğanların üzerine ekleyelim baharatlarını ve tuzunu da ekleyip 2 su bardağı su ekleyip biraz pişirelim.
  4. Yaprakların ortasına göz kararı pirinçten koyup sıkıca saralım.
  5. Sarma süreci bittikten sonra tencereye dizip üzerini hafif geçene kadar su koyup biraz da yağ ekleyip ocağın art gözünde kısık ateşte pişirelim.
  6. En az iki saat geçtikten sonra sarmalar yemeye hazır ????.
 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,027Kullanıcılar
KitKatetaksSon üye
Üst Alt