Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo salamura asma yaprağı
- 2.5 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 4 tane soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- Limon tuzu
- Tuz ,pulbiber, çokça nane karabiber
Yaprak Sarma Tanımı Yapılışı
- Yaprakları güzelce yıkayıp süzülmeye bırakalım.
- Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuralım ve salçasını ekleyelim.
- Pirinçleri ve bulguru yıkayıp kavrulan soğanların üzerine ekleyelim baharatlarını ve tuzunu da ekleyip 2 su bardağı su ekleyip biraz pişirelim.
- Yaprakların ortasına göz kararı pirinçten koyup sıkıca saralım.
- Sarma süreci bittikten sonra tencereye dizip üzerini hafif geçene kadar su koyup biraz da yağ ekleyip ocağın art gözünde kısık ateşte pişirelim.
- En az iki saat geçtikten sonra sarmalar yemeye hazır ????.