Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaprak Sarma

Yaprak Sarma
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yaprak-sarma.jpg

Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller


İç harcı için:
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2-3 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı yenibahar (İsteğe bağlı)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın (İsteğe bağlı)
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • Yarım adet limon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağına yakın su
  • Taze asma yaprağı

Yaprak Sarma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ben taze yaprak kullandım. Evvel kaynar suda beş dakika kadar beklettim. Salamura yaprak kullanıyorsanız; tuzunun gitmesi için bol suda bekletin.
  2. Sarmanın iç harcını hazırlamak için; su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. 3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun.
  3. 1, 5 su bardağı pirinci soğanlarla birlikte, pirinçler şeffaf bir görünüm kazanana kadar kavurun.
  4. Akabinde sırasıyla;1’er çay kaşığı tuz, karabiber, yenibahar ve tarçın (isteğe bağlı) ekleyip karıştırın.Yaklaşık 1 çay bardağı sıcak suyu da ek edin ve iç harcı kısık ateşte 2 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
  5. Asma yapraklarını damarlı kısımları üstte kalacak formda açın. Her bir yaprağın orta kısmına; hazırlayıp, ılıttığınız iç harçtan birer tatlı kaşığı kadar paylaştırın.
  6. Kenar kısımlarını içe alıp, geniş kısmından uç kısmına yanlışsız ilerleyin.
  7. Sarma tenceresinin tabanını birkaç adet asma yaprağı ile kaplayın.
  8. Hazırladığınız sarmaları, sıra halinde, yan yana dizin. Limonu halka halka dilimledikten sonra sarmaların üzerine yerleştirin.
  9. Pişme esnasında açılmamaları için; üzerlerine düz bir servis tabağı kapatın.
  10. 1, 5 su bardağı su ve ve o kaynadıktan sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağını da tencereye ekledikten sonra sarmaları, kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin.
 
858,499Konular
982,578Mesajlar
30,333Kullanıcılar
anankskdSon üye
Üst Alt