Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- Salamura yaprak
- Zeytinyağı
- 3 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 adet domates
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı pirinç
- Nane,tuz,karabiber, pulbiber.
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları ,sarımsağı yemeklik küçük doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
- Kabuğu soyulup doğranan domatesleri ekleyelim.
- Salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Yıkanıp suyu süzülen pirinçleri de ekleyelim kavuralım.
- Baharatları ekleyip ince doğranmış dereotu ve maydanozu da ekleyelim.
- 1-2 dakika daha kavurduktan sonra iç harcımız hazır.
- Salamura yaprakları resimlerdeki gibi iç harcını ekleyerek saralım.
- Tencereye sıralayıp pişeceği zaman limon dilimleri sıralayalım en üste 3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim.
- 1 su bardağı sıcak su ekleyip ocakta en küçük bölümde kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Yoğurtla servis edebilirsiniz.
Yaprak Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı