Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaprak Sarma

Yaprak Sarma
0
25

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yaprak-sarma.jpg

Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg yaprak
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 orta boy soğan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı boy otu (aktarlarda bulabilirsiniz)
  • Tuz
Tencerenin boyutuna göre kuru soğan dibi için
  • Su
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yapraklarınız salamura ise suda bekleterek tuzunun çıkması bekleyelim. Ben genelde taze iken alıp şoklayarak buzluğuma koyuyorum.
  2. Öncelikle pirinçimizi yıkayıp pilav yapar gibi sıcak suda 20 dk bekletiyoruz. Bu arada soğanlarımızı küp küp doğruyoruz. Maydanomuzu da ince ince kıyalım.
  3. Pirinçlerimizi süzüp yıkadığımız bulguru ve diğer bütün malzemelerimizi karıştırıyoruz. Ben hepsini çiğden hazırlıyorum yani soğanı ve pirinçi kavurmuyorum.
  4. Salça ve baharatlar tamamen damak tadınıza göre arttırabilir yada azaltabilirsiniz.
  5. Tenceremizin dibine halka halka soğan doğrayıp dizelim. Sardığımız yaprakları güzelce dizelim tuzunu yağını ve suyunu ekleyelim. Su sarmaların üstünü geçecek kadar olsun.
  6. Üstüne tabak kapatalım. Yaklaşık 45 dakika suyu çekene kadar pişirelim.
Afiyet olsun :)

Yaprak Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,331Kullanıcılar
berenSon üye
Üst Alt