Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaprak Sarma

Yaprak Sarma

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
yaprak-sarma.jpg

Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo salamura yaprak
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 soğan 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Maydanoz

Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yapraklar kaynar suya batırılıp 2 dakika kadar bekletip, çıkartılır ve suyu süzülür
  2. Pirinçler güzelce yıkanır. Soğan ve sarımsak ince doğranıp, yıkanmış olan pirinçlerin üzerine dökülür
  3. Diğer malzemeleride katıp, güzelce karıştırılır (Çiğden iç harcı olacak)
  4. Yaprakların geniş tarafına iç harcından konur ve iki ucunu içe katlayarak rulo şeklinde yuvarlanıp şekil verilir
  5. İşlem bittikten sonra tencereye dizilir.
  6. Sarmaların üzerine ince dilimlenmiş limon dizilir
  7. Sarmaları üzerini örtecek büyüklükte tabak kapatılır
  8. Üzerine az tuz ve zeytinyağı gezdirilip yaklaşık 6 bardak kadar sıcak su ilave edilir.
  9. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Dinlenince servis edilir Afiyet olsun…
Yaprak Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,324Kullanıcılar
ruhwadawSon üye
Üst Alt