Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaprak Sarma

Yaprak Sarma

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
yaprak-sarma.jpg

Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller

• 1 kilo taze yaprak
İçi için;
  • 2 büyük kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kuru nane
  • Tuz
Üzeri için;
  • 1 limon
  • Sıvıyağ
  • Sıcak su
  • Tuz

Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yaprakları yıkayıp, sıcak suda haşlayıp süzelim.
  2. Kuru soğan ve maydanozu küçük küçük doğrayalım.
  3. Karıştırma kabına, kuru soğan, maydanoz, domates ve biber salçası, yıkanmış pirinç, sıvı yağ, baharatlar ve tuz ek edip karıştıralım.
  4. Yaprakları açıp içten koyup, saralım. Tencerenin altına yaprakların saplarını koyalım. Sardığımız sarmaları tencereye dizelim.
  5. Üzerine sıvı yağ gezdirelim. Tuz serpelim. Yeteri kadar sıcak su dökelim.
  6. Bir limonu dilimleyip üzerine koyalım ocağın üzerine verelim kaynayınca altını kısıp, bir saat pişirelim.
  7. Yarım saat dinlendikten sonra yenmeye hazırdır. Afiyet olsun:) pişme mühletini kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Yaprak Sarma (Antep Usulü) Tanımı İçin Gereçler Yarım kilo yaprak2 su bardağı pirinç2 kuru soğan2 diş sarımsak2 adet domates (Konserveniz varsa daha yeterli olur ben yazın yaptığım konservelerimi kullanıyorum (Yarım bağ maydanoz1 yemek kaşığı domates salçasıYarım yemek kaşığı biber salçasıTuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler 500 gram üzüm yaprağı( yazdan haşlayıp buzluğa koymuştum)1 adet orta uzunluk soğan2 adet domates1,5 su bardağı pirinç1 tatlı kaşığı nanePul biber1 adet limon1 çay bardağı zeytinyağıTuz1 tatlı kaşığı domates salçası Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler Yeteri kadar yaprak İç harcı için; 4 su bardağı pirinç1 adet soğan2 domatesYarım çay bardağı sıvı yağ2 et suyuMaydanozTuzToz biberNane1 yemek kaşığı salça Yaprak Sarma Tanımı Yapılışı Birinci olarak pirinçimizi bir kaba alıyoruz ve bol su ile güzelce...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Kıymalı Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller 250gr yağlı kıymaYarım kilo salamura yaprak2 su bardağı pirinç2 su bardağı  iri bulgur1 baş soğan3 yemek kaşığı salça2 su bardağı  sıvı yağ (veya zeytin yağıda kullanabiliriz)Pul biberKara biberKuru reyhanYedi baharTuz Kıymalı Yaprak Sarma Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Tavuklu Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo üzüm yaprağı (Ben tokat yaprağı kullandım daha lezzetli oluyor)1 adet tavuk göğsü1 adet kuru soğan4 diş sarımsak1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçası2 su bardağı pirinç (Ben göz kararı koyuyorum )1 tatlı kaşığı pulbiber kara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,335Kullanıcılar
fonsidivaSon üye
Üst Alt