Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yaprak Sarma

Yaprak Sarma

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 10 adet yeşil soğan
  • 4 bardak kırık pirinç
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay bardağı sıvı yağ ( Zeytinyağı da kullanabilirsiniz)
  • Pul biber
  • Nane
  • Karabiber
  • Pazı yada bağ yaprak (Göz kararı yaprakları iç harca nazaran ayarlayın)

Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İç harç;Soğan ve yeşil soğanı ince ve küp küp doğrayıp kabımıza alalım.
  2. Kırık pirincimizi de ekleyelim.
  3. Ardından yağ salça baharatlar ve tuzumuzu ekleyip karıştıralım.
  4. Yapraklarımızı bir kaba alıp üstüne sıcak su ekleyip 2-3 dk bekletelim ki yapraklar yumuşasın daha sonra suyu süzelim.
  5. Harcımızı ve yapraklarımızı hazırladıktan sonra yaprağa nazaran harcımızı koyup sarmaya başlayalım.
  6. Sarmalarımızı derin bir tencereye yerleştirdikten sonra üzerini geçmeyecek halde ( kenarlardan gözükse kâfi su üste çıkmasın ) su ekleyelim ve ocağı yakalım.
  7. Sarmaların üstüne küçük bir kapak yada tabak koyalım ( dağılmaması için )
  8. Daha sonra da tenceremizin kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakalım.
  9. Suyunu çektikten sonra yaklaşık 20 dk sonra söndürebiliriz.Afiyet olsun ????
Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,552Kullanıcılar
pitbulls33Son üye
Üst Alt